top of page
  • Facebook
  • Instagram

Виставка Вуличні діалоги

21 травня в рамках щорічного міжнародного фотофестивалю Odesa Photo Days 2021 в Одесі у дворику Одеського заводу шампанських вин розпочала роботу виставка «Вуличні діалоги» спільноти Українська вулична фотографія. Виставка триватиме до 2 червня.



Вулична фотографія представляє чесні, відверті та незрежисовані фотографії повсякденного життя українських вулиць із захопливими кадрами, що розповідають історії, які часто виходять за рамки моменту, побаченого через видошукач. Незалежно від того, що стає об’єктом дослідження стріт-фотографа: вуличні натюрморти, архітектура, перехожі, дивні деталі чи інтригуючі вивіски — усі ці сцени демонструють особливий погляд авторів на візуальний архів життя сучасної України та українців.


Фотографи ніби запитують у себе і глядача: «Чому? Навіщо? Як?» Представлені на виставці «Вуличні діалоги» світлини учасників спільноти «Українська вулична фотографія» мають на меті спонукати глядача до пошуку відповідей на ці запитання й представити сучасних українських фотографів.


На виставці представлені світлини українських вуличних фотографів Тараса Бичка, Тетяни Буняк, Володимира Возного, Ігоря Єфімова, Ярослава Жарковського, Михайла Кулика, Михайла Палінчака, Володимира Петрова, Володимира Полиняка та Яни Сідаш.


Львів, Україна, 2012 © Тетяна Буняк

Дивіться портфоліо львівської фотографині Тетяни Буняк в нашому матеріалі Вулична фотографія Тетяни Буняк.


Тернопіль, Україна, 2019 © Володимир Полиняк

Дивіться портфоліо тернопільського фотографа Володимира Полиняка в нашому матеріалі Вулична фотографія Володимира Полиняка.


Жовква, Україна, 2020 © Яна Сідаш
Хотин, Україна, 2020 © Ярослав Жарковський
Львів, Україна, 2016 © Тарас Бичко
Львів, Україна, 2018 © Михайло Кулик
Київ, Україна, 2014 © Михайло Палінчак
Київ, Україна, 2020 © Володимир Петров

Дивіться портфоліо київського фотографа Володимира Петрова в нашому матеріалі Чорно-біла магія фотографії Володимира Петрова.


Львів, Україна, 2018 © Володимир Возний
Черкаси, Україна, 2018 © Ігор Єфімов

Дивіться портфоліо черкаського фотографа Ігоря Єфімова в нашому матеріалі Медитація Ігоря Єфімова.

 

Українська вулична фотографія — ініціатива трьох фотографів та кураторів, об’єднаних ідеєю популяризації вуличної фотографіі в Україні та створення візуального архіву життя сучасної України: Михайла Палінчака, Володимира Петрова та Тараса Бичко. Станом на зараз ця група є найчисельнішою фотоспільнотою українського Facebook, що об'єднує понад 11000 фотографів та поціновувачів фотографії з України, українців за кордоном та іноземців.


Odesa Photo Days - єдиний в Україні фестиваль сучасної фотографії, що об'єднує кураторів та авторів з різних куточків світу. Заснований в 2015 році кураторкою Катериною Радченко.


Пов'язані пости

Дивитися всі

Untitled / Українська фотографія © 2020 - 2024

bottom of page