top of page

Мертвий сезон Олеся Кромпляса

Фотосерія "Мертвий сезон" українського військового фотографа Олеся Кромпляса, що була знята у 2015 році в курортному селищі Широкино, Донецької області під час війни на сході Україна.



Село Широкине розташоване в десятку кілометрів від великого промислового міста Маріуполь, між Новоазовським шосе та узбережжям Азовського моря. На пляжі є кілька санаторіїв, дитячих таборів та кооперативів у радянському стилі. Місцеві мешканці перетворили власні будиночки та дачі на кімнати відпочинку та орендували приїжджим у туристичний сезон.



Сезон відпусток був порушений війною. Місцевим жителям довелося поспіхом залишити не лише свої будинки, а й покинути цей простий спосіб заробітку. Щоденні обстріли наповнювали село уламками розміром з яйця, перетворюючи фасади будівль на решето. Широкино неодноразово грабували - терористи, мародери та всі, хто потребував побутового начиння для особистих чи військових потреб.



Елінги стоять відкритими, викидаючи все життя своїх господарів. Заглядаючи в кожен із цих світів, ви можете спробувати зрозуміти, якими були ці люди, що вони цінували, про що мріяли.


 

Олесь Кромпляс (1983 р.н., Миргород) - український документальний та військовий фотограф. У 2007 році закінчив Національний авіаційний університет за спеціальністю інженер. З 2008 року почав фотографувати. Перейшов до жанрів вуличної та документальної фотографії з 2010 року. У 2015 році став добровольцем батальйону "Азов" і відправляється на війну на сході України. У 2016 році видано фотокнигу "PROMKA". У 2017 виграв Національний фотоконкурс «Фотографія 2016 року» у номінаціях «Репортаж» та «Документальне фото» своїм фотопроєктом "PROMKA".


574 перегляди

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page