top of page

Фундаментальні космічні дослідження голої сингулярності Сергія Мельниченка

Космічний фотопроєкт "Фундаментальні дослідження голої сингулярності" українського концептуального фотографа Сергія Мельниченка про самоідентифікацію та пошук свого місця у безкінечному Всесвіті.


"Фундаментальні дослідження голої сингулярності" є зведенням питань, якими людина задається в моменти пошуку себе і своєї особистості у Всесвіті. Гола сингулярність – це така сингулярність, яка не оточена горизонтом подій. У філософії сингулярність тотожна унікальності і одиничності явища, а власне і особистості.



Людина унікальна, однакових немає. У масштабах Всесвіту ми самотні і намагаємося знайти себе будь-де і будь-якою ціною, будучи часто інопланетянами на власній планеті.

Горизонт подій ж, у свою чергу, це місце в просторі-часу, яке в сприйнятті спостерігача не має ходу часу. У своїх пошуках людина перебуває ніби в горизонті подій - поки людина не вступить з ним у контакт, неможливо побачити масштаб його внутрішнього пошуку.

Через аналогію з космічними мотивами і фейкову документацію ми показуємо, що відбувається за тим самим горизонтом подій, в якому перебуває кожен з нас.


Сергій Мельниченко (1991 р.н., Миколаїв) - український концептуальний фотограф. Засновник та куратор школи концептуальної і арт фотографії MYPH. Член UPHA – Української Фотографічної Альтернативи. Фотографією почав займатися у 2009 році. Протягом останніх років брав участь у понад 150 персональних та групових виставках по всьому світу. Переможець українських та міжнародних конкурсів, серед яких «Leica Oskar Barnack Award Newcomer» у 2017 році (Берлін), «Фотограф року» у 2012, 2013 та 2016 (Київ, Україна), «Золота камера» у 2012 (Київ, Україна). Увійшов до шорт-листів «Krakow Photomonth» у 2013 році та «Pinchuk Art Centre Prize» у 2015 році та ін. Учасник «Paris Photo», «Volta Art Fair», «Photo L.A.», Photo Basel, тощо. Номінант на премію “Foam Paul Huf Award”. Роботи Сергія знаходяться у приватних і публічних колекціях в Україні, Росії, Польщі, Франції, Німеччині, Бельгії, Гонконзі, Литві та США.


345 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page