top of page

Місто, якого немає, Анни Мельникової

Що більше розростаються міста, то більше вмирає земля, то більше помирає людина та особистість. Темп мегаполісів поглинає людину, величні офісні будівлі, багатоквартирні мурашники роблять її особистість маленькою. Ми руйнуємось в створених нами комфортних умовах.

Фотопроект «Місто, якого немає» фотографа Анни Мельникової та художника Діми Красного – це спроба двох митців створити нову реальність в рамках одного зображення і відобразити, наскільки місто деформує особистість – так само легко, як ми здатні деформувати зображення.


Анна Мельникова – український фотограф, художник, режисер, куратор, викладач з більш ніж трьох річним стажем. У 2006 отримала диплом архітектора в ХНАСХ. У 2009 отримала грант в Королівській академії мистецтв у Голландії, яку закінчила в 2014. Була учасницею різних виставок і фестивалів в Європі і Україні, її фотографії знаходяться в приватних колекціях Голландії, Італії, Бельгії, а її книга присвячена вивченню гендеру в сучасному суспільстві, була презентована на фестивалі UNSEEN в Амстердамі. Розробила власну програму навчання в сфері візуального мистецтва. Співпрацювала з Bird in Fligh (Київ), AVA (Харків), Pinchuck art center (Київ), Університет ім. Каразіна (Харків). На даний момент займається розвитком організаціі жінок-фотографок Украіни.


508 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page