top of page

Зміна декорацій Максима Горбацького

Фотопроект “Зміна декорацій” українського фотографа Максима Горбацького — це дослідження міського середовища української столиці, де залишки радянського минулого поєднуються із архітектурою новобудов, церков, хаотично розкиданих МАФів (ред. - МАФ - Мала Архітектурна Форма) та рекламними вивісками.


Максим почав фіксувати естетику цього періоду трансформації в 2016 році повернувшись в Україну після кількох років проживання за кордоном. “Зміна декорацій” досліджує, як візуальні аспекти Києва відображають його минуле та сьогодення. Нашарування типової радянської архітектури та сучасних хаотичних забудов виступає як своєрідна алегорія української дійсності.


Максим Горбацький (1987, Кривий Ріг) - український фотограф та куратор. Живе та працює у Києві. У 2017 році працював асистентом куратора в Open Eye Gallery (Ліверпуль, Велика Британія). У 2018 році закінчив курс менеджменту мистецтв у Болонському університеті (Італія), захистивши магістерську роботу на тему соціально залученої фотографічної практики. З 2018 року працює в Мистецькому арсеналі. Учасник виставок в Україні, Австрії, Франції та США. У 2010 році отримав премію Sony World Photography Awards. Максим Горбацький розпочинав як фотожурналіст українських та міжнародних видань, згодом перейшов до художніх практик, досліджуючи соціальні контексти українських та європейських міст.


535 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page