top of page

Повітряні замки Сергія Коровайного

Фотосерія "Повітряні замки" українського фотографа Сергія Коровайного – це візуальне дослідження української придорожньої архітектури. Будучи народною за своєю суттю, вона не підпорядковується правилам жодних архітектурних стилів.



За рік за кермом Сергій Коровайний об'їздив всю Україну, принаймні основні її магістралі. В дорозі він звертав увагу на те, що одночасно веселило і захоплювало, - українську придорожню архітектуру. Куди б Сергій не їхав, рано чи пізно йому зустрічався середньовічний замок, баварський заїжджий двір, античний палац або гігантський кухоль пива.



У містах зовнішній вигляд вулиць і будівель визначається контекстом та встановленими архітектурними нормами міста, але вздовж трас таких рамок немає. Можна будувати що завгодно і як завгодно, орієнтуючись тільки на власний смак, - аби приваблювало водіїв і пасажирів. Як у відомому фразеологізмі про повітряні замки як щось нереальне та недосяжне, ці споруди не мають під собою жодного контекстуального обґрунтування. Завдяки цьому українські дороги нагадують країну Неверленд, в якій діє казковий персонаж Пітер Пен та де діти рішуче відмовляються дорослішати.



Сергій Коровайний (1995 р.н., Харцизьк) - український фотожурналіст та документальний фотограф. Навчався в США на магістерській програмі "Візуальний сторітелінг" як стипендіат програми імені Фулбрайта. Знімав для Financial Times, Радіо Свобода, ООН, ОБСЄ, Premiere Urgence, DRC / DDG. Брав участь у виставках в Україні, США та Європі. Фотограф фотоагенства The Gate Agency.


424 перегляди

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page