top of page

Зупинити танки книгами Марка Невілла

Фотосерія "Зупинити танки книгами" та однойменна, нещодавно надрукована, фотокнига британського фотографа Марка Невілла (Mark Neville) закликає міжнародну спільноту терміново підтримати Україну та допомогти стримати подальше вторгнення Росії.


Ліна у національному вбранні, село Оріхова-Васлівка, Україна, 2017
Вид на Поділ, Київ, Україна, 2021

З 2015 року Марк Невіл документує життя в Україні, починаючи від відпочиваючих на пляжах Одеси, ромських громад на кордоні з Угорщиною, відвідувачів церкви та нічних клубів Києва, а також цивільних і солдатів, які живуть на передовій у Східній Україні. Вісімдесят фотографій об’єднані в одну фотокнигу за редакцією Девіда Кампані разом із короткими розповідями про конфлікт від української письменниці Люби Якимчук; дослідження Центру східноєвропейських досліджень у Берліні про 2,5 мільйона українців, які вже були переміщені внаслідок війни; і заклик до дій до міжнародної спільноти.


Українськ, Донецьк, Україна, 2021
Циркова артистка Юлія Кравченко зі своєю мавпою, Одеса, Україна, 2017
Яна та Ігор Карамани із подругою Галиною, Одеса, Україна, 2017
Святкування 30-ї річниці Незалежності України, Київ, Україна, 2021
Шахтарі шахти Червоноград, Львів, Україна, 2021
Жінки-поліцейські, Маріуполь, Україна, 2019
Хор у Києво-Печерській лаврі, Київ, Україна, 2017
Rhythm Buro Rave, Київ, Україна, 2019

Фотокнига «Зупинити танки книгами» має на меті звернутися до міжнародної спільноти. 750 копій книги безкоштовно фотографом буде надіслано людям, які мають реальний вплив на формування майбутнього України – ключові політики, посли та депутати, а також знаменитості та ЗМІ. «Це мій спосіб відбиватися, — каже він, — бо війна не закінчиться Україною» - Марк Невілл.


Фотограф: Марк Невілл (Mark Neville); Видавець: Nazraeli Press, 2022; ISBN: 978-1590055649; Мова: англійська, українська та російська; Обкладинка: тверда; Сторінок: 180 ст.; Фотографій: 80; Розмір: 31×33 см.;

 

Марк Невілл (1966 р.н., Лондон, Англія) - британський фотограф. Працює на перетині мистецтва та документалістики, досліджуючи соціальну функцію фотографії, часто взаємодіючи з локальними спільнотами (робота з якими має на меті пряму практичну користь для суб’єкта). У своїй роботі послідовно намагається підважувати традиційну роль практики соціальної документалістики. Його фотоесе для New York Times Magazine "Here Is London", було номіновано на Пулітцерівську премію у 2013 році, а його монографія Fancy Pictures була номінована на фотокнигу року 2017 за журналами Time й Aperture Foundation.


676 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page