top of page

Невідома земля Ігоря Чекачкова

Фотосерія "Невідома земля" (Obscure Land) українського фотографа Ігоря Чекачкова продовжує творчість автора після фотопроєкту NA4JOPM8 та вивчення того, як сучасні цифрові технології впливають на зображення.

Знімаючи пейзажі України смартфоном в режимі панорами, Ігор спостерігає за тим, як склеюється реальність камерним алгоритмом, і як, склеюючись, вона розбивається на частини. З однієї сторони автора цікавить те, як сучасна камера зображує час і простір, і наскільки правдоподібно вона моделює реальність навколо нас. Крім того, це спроба описати українську реальність, використовуючи похибки алгоритмів.

"Уся серія знята в русі на iPhone 10, зображення я залишаю «чистими», без фотошопу. По суті, я тільки натискаю на кнопку, як і 10 років тому, але сучасний фотоапарат уже інакше інтерпретує простір, а в цьому випадку — ще й час." - Ігор Чекачков

 

Ігор Чекачков (1989 р.н., Харків) — фотограф та викладач фотографії. Фотографувати розпочав у 2008 році як репортер, а згодом, знайшовши себе в області художньої фотографії. Роботи публікувались у National Geographic, The Guardian, Le Monde, Wirtschafts Wochesince, Forbes, Bird In Flight та інших. Проєкти були представлені на виставках і фестивалях, серед яких: La Quitreme Image (Париж), Galerie Claude Samuel (Париж), Ukrainian Museum (Нью-Йорк), Ukrainian Cultural Centre (Лос Анджелес), Фестиваль Odessa Batumi, HYBRID (Мадрид) та ін. Ігор Чекачков є Членом УФА (Українська фотографічна альтернатива) та UAPF (Українська асоціація професійних фотографів), Національної спілки фотохудожників України. У 2017 році заснував Академію Фотографії Chekachkov Photo Academy, де є ментором курсу “Сучасна Фотографія”. З 2017 року є викладачем курсу Нульового року у Харківській Школі Архітектури.

355 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page