top of page

Мій сексуальний Чернігів та Обряд Богдана Гуляя

Фотосерія "Мій сексуальний Чернігів" ("My Sexy Chernihiv") українського фотографа Богдана Гуляя присвячена місту, в якому він прожив половину життя. Люди схильні сприймати рідне місто, яке вони давно знають, як наділений надприродними властивостями простір.



Працюючи на серією фотограф попросив свою подругу-художницю Ольгу Аборонок розфарбувати його надруковані чорно-білі фотографії у яскраві кольори, що інколи виглядають зовсім неприродно, але передають цей містичний дух. Місто постає перед очима особливим, просякнутим неповторною атмосферою, яку любиш і яку завжди згадуєш, від’їжджаючи кудись надовго.


Богдан Гуляй надав серії легкої, майже цнотливої еротичності. У Чернігові так багато красивих людей, і поєднання містичного духу старого міста та молодої сексуальної енергії запрошує глядача приєднатись до сюрреалістичних візуальних фантазій захопленого фотографа.


Інша фотосерія "Обряд" ("The Rite") Богдана Гуляя переосмислює древні язичницькі ритуали та традиції прадавньої України у сучасному контексті. Так, наприклад весняні обряди родючості, передбачали відверті сексуальні активності, які багатьом сучасним людям можуть видатись непристойними. Втім, для архаїчної свідомості давніх людей ці сексуально забарвлені ритуали на лоні природи були невід’ємною частиною життєвого циклу. Сьогодні сексуальна свобода дедалі більше розширює свої кордони, породжуючи нову суспільну мораль, де відверта еротика на межі з порнографією стає такою ж соціальною нормою, як і тисячі років тому.

Фотосерії "Мій сексуальний Чернігів" та "Обряд" Богдана Гуляя були видані у 2021 році у вигляді однієї фотокниги "The Rite / My Sexy Chernihiv" італійським видавництвом 89books (Палермо, Італія).

Фотографії: Богдан Гуляй;

Текст: Богдан Гуляй;

Мова: українська та англійська;

Видавець: 89books (Палермо, Італія);

Обкладинка: м'яка;

Сторінок: 108 ст.;

Світлин: 68 розфарбованих чорно-білих фотографій;

Розмір: 16×24 см.;

Ціна: 1000 грн.


Замовити книгу можна в автора.

 

Богдан Гуляй (1980 р.н., Київ) - український фотограф, що робить фотографії переважно у класичній чорно-білій срібно-желатиновій техніці та іноді розмальовує їх аніліном, олією, акрилом та іншими фарбами. Основні об'єкти фотографічних досліджень – особистість та пошуки місця у житті, тілесність та сексуальність, робота з міфом. Виготовляю артбуки ручної роботи. Фотографії експонувались в Україні, Франції, Швеції, Литві та Росії. Автор фотокниг "Шрами днів" ("Red Zet", Київ, 2019) та "The Rite / My Sexy Chernihiv" ("89books", Італія, 2021). Учасник фотокниги "Ukrainian Erotic Photography" ("Основи", Київ, 2017).


1 120 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page