top of page

Моя дорога Віра Марини Бродовської

Фотопроект та одноіменна фотокнига «Моя дорога Віра» - це лист, який українська фотографиня Марина Бродовська, адресувала своїй подрузі дитинства, яка емігрувала до США понад вісім років тому. Ностальгічна історія про справжню дружбу та любов, зроблена у форматі фото-щоденника.

Виникають нові життєві обставини, і дорогі люди зникають із нашого життя. Ілюзія спілкування та «дружби» із сотнями незнайомих людей у соціальних мережах не можуть замінити інтимний контакт із тими, хто справді для нас є важливим.

У фотопроєкті «Моя дорога Віра» Марина Бродовська показує моменти з реального життя: від часу, коли вони з Вірою ділили кімнату разом у студентському гуртожитку, і до сьогодні, коли вони живуть своє доросле життя в різних частинах світу, окремо, але все ще намагаючись не втратити зв’язок, завдяки соціальним мережам та новим способам спілкування.

Книга сповнена смішних та драматичних моментів і будується на протиріччях та порівняннях. До фотобуку додаються наліпки, за допомогою яких читач може взаємодіяти з історією на власний смак. Це робить процес перегляду ще цікавішим та допомагає зануритись в історію, згадати власні емоції та спогади про дорогих людей, з якими зв’язок був втрачений.

Фотокнига Марини Бродовської «Моя дорога Віра» (My dear Vira) увійшла в шорт-лист Kassel Photobook Festival та Apperture PhotoBook Awards в 2020 році.

Сам видав;

Дизайн Марина Бродовська;

Сторінок: 110;

Розмір: 18 x 25 см.;

Україна, 2020;


Марина Бродовська (1988, Миколаїв) – українська мисткиня. Працює із медіумом фотографії, графічним дизайном та відео. Навчалася фотографії в Школі фотографії Віктора Марущенка, на курсі Романа Пятковки «Концептуальна фотографія» та у фотошколі Bird in Flight. Отримала ступінь магістра з культурології в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова. Брала участь у групових та індивідуальних виставках в Україні, її роботи представлені в приватних та публічних колекціях.


420 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page