top of page

Сірий контур Валерія Ведути

Фотопроєкт "Сірий контур" та однойменна фотокнига - це серія пейзажів, що була знята з кінця 2017 по 2019 рік на плівку для рентгенографії українським фотографом Валерієм Ведутою на Арабатскій стрілці, Україна та представляє собою зображення невійськових об’єктів, які вночі легко прийняти за військові. Відчуття тривоги, невизначеності та дезорієнтації, що виникають одночасно, вірні супутники життя на крдоні.



Арабатська стрілка - це піщана коса розташована на північному сході Кримського півострова. До 1955-го року вся територія стрілки входила до складу Кримської ССР, але пізніше північну частину коси було включено до Херсонської області. Кордон, що проходив тут, був умовним, тому що відділяв частини однієї держави. У березні 2014-го року в один день цей умовний кордон перетворився на сірий контур - символ, яким у картографії позначають спірні території. Для України Крим став тимчасово окупованою територією, для Росії - новим суб’єктом федерації. Решта світу, у нерівних частинах, або підтримує одну зі сторін, або зберігає нейтралітет.



Фотокнига "Сірий контур" Валерія Ведути була видана лімітованим тиражем видавництвом RedZet у 2021 році та вперше представлена на Книжковому Арсеналі 2021, Київ.


Фотографії: Валерій Ведута;

Видавництво: RedZet, 2021;

Розмір: 29x22 см;

Папір: Awagami 45 gsm; Фотографій: 25; Сторінок: 120; Наклад: 12 шт;

Вартість: 5500 грн.;

Усі книги підписані та пронумеровані.

 

Валерій Ведута (1983 р.н., Київ) - український фотограф. У 2017 році закінчив поглиблений курс фотографії у Школі фотографії Віктора Марущенка. Публікувався у Vogue.it, Vogue, Vogue.ua, Fashionweek.ua, Bird in flight, Harpers Bazaar, L’Officiel Online, Ilford Photo. Ментор з фотографії у міжнародній резиденції FAVR, 2020.


616 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page