top of page

Гідропарк Єлени Ємчук

Пропонуємо до вашої уваги фотоісторію "Гідропарк" та однойменну фотокнигу американської фотографині українського походження Єлени Ємчук, яку вона знімала з 2005 по 2008 рік в літній сезон у Київському Гідропарку на березі Дніпра.



Дніпро відіграє центральну роль у культурній географії Києва, і в спекотні місяці ліси та набережні Гідропарку перетворюються на літній майданчик. Гідропарк Єлена уподібнює до «Радянської версії Коні-Айленда».


Для всесвітньо відомої, завдяки фешн та портретним фотографіям, фотографки ця серія є дуже особистою. Ємчук народилась в Україні 1970 року і в дитинстві проводила багато часу в Гідропарку. ЇЇ знімки, зроблені на пляжах та спортивних майданчиках, відображають символічні образи парку та сюрреалістичну атмосферу. У цього місця є якась своя позачасовість, воно наче застрягло в минулому, але водночас наповнене життям сьогодення.



У 2011 році фотосерію "Гідропарк" було видано у вигляді фотокниги видавництвом Damiani.

Фотографії: Єлена Ємчук;

Видавництво: Damiani, 2011;

Мова: англійська;

Розмір: 28x22 см;

Сторінок: 112;

Фотографій: 70;

ISBN: 978-8862081603;

Ціна: 720 грн.

 

Єлена Ємчук (1970 р.н., Київ) - американська фотографиня українського походження. Батьки Єлени іммігрували до США, коли їй було одинадцять. Навчалася в школі дизайну Парсон у Нью-Йорку і в коледжі дизайну ArtCenter в Пасадені, Каліфорнія. Єлена Ємчук знімала для New Yorker, Another Magazine, ID, Dazed & Confused та італійського, британського та японського Vogue. Випустила фотокнигу «Гідропарк» у 2011 році, а у 2017 році – фотокнигу «Анна». Зараз вона працює над новою фотосерією «ODESSA».


1 919 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page