top of page

Першотравень Андрія Ломакіна

Фотосерія "Першотравень" українського документального фотографа Андрія Ломакіна, яку він знімав 1 та 2 травня з 2012 по 2016 роки у Києві та яка показує типовий відпочинок українців в містах на травневі свята.



1 травня у багатьох країнах світу відзначається як Міжнародний день праці. В Україні День робітничої солідарності вперше відзначили у Львові ще в 1890 році. Раніше у цей день люди виходили на вулиці та брали участь у демонстраціях чи маршах, щоб висунути соціальні та політичні вимоги. Ця традиція була особливо міцною та сильно політизованою в Радянському Союзі. Першотравень все ще вважається святом в Україні й відзначається триденним вихідними. У 2017 році в Україні «День міжнародної солідарності трудящих» було перейменовано на «День праці». Але в сьогоденній Україні це свято втратило притаманний йому за часів Радянського Союзу політичний окрас. Для більшості українців цей день - усього-на-всього привід для аби відпочити, вийти на пікнік біля своїх будинків та провести час з рідними та друзями на свіжому повітрі.



 

Андрій Ломакін (1974, Прип'ять) - український документальний фотограф. З 2008 по 2014 рік працював штатним фотографом в журналі «Український Тиждень». З 2014 року працює над персональними документальними та артпроєктами, досліджуючи соціальний ландшафт України. Серії автора Amulet, Calm Waters, May Day, Forgotten Victories були представлені на виставках України, США, Канади, Франції, Греції, Швеції, Німеччини, Грузії, Польщі, Румунії. Володар звання «Фотограф року України» (2017). Фотографії зберігаються в Музеї Харківської школи фотографії та в приватних колекціях.


877 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page