top of page

Повсякденне життя переселенців

Український фотограф Ігор Чекачков працював над фотосерією "Повсякденне життя" 10 років тому. В ній він досліджував як люди взаємодіють у спільному просторі. 24 лютого 2022 року, Ігор, як багато інших, виїхав з Харкова до Львова.



В новому місці він продовжив свою фотосерію в абсолютно іншому контексті, фотографуючи, як люди живуть разом у нових тимчасових домівках. Ігор Чекачков у фотосерії "Повсякденне життя переселенців" відвідав притулки, будинки та квартири, в яких проживали переселенці, та документував, як люди переосмислюють своє повсякденне життя в нових місцях, залишаючи позаду свої домівки, роботу та своє минуле життя.



"Мені хотілося створити щось глибше, ніж стандартна документальна робота. Не тільки тому, що це дуже особисте для мене, але й тому, що через десять років ми все ще будемо думати про дім, переміщення і про те, як ми це пережили. Так багато людей, яких я фотографую, постійно говорять про втрату дому, і не лише домівки як такої, але й свого способу життя." - Ігор Чекачков


 

Ігор Чекачков (1989 р.н., Харків) — фотограф та викладач фотографії. Фотографувати розпочав у 2008 році як репортер, а згодом, знайшовши себе в художній фотографії. Роботи публікувались у National Geographic, The Guardian, Le Monde, Wirtschafts Wochesince, Forbes, Bird In Flight та інших. Проєкти були представлені на виставках і фестивалях, серед яких: La Quitreme Image (Париж), Galerie Claude Samuel (Париж), Ukrainian Museum (Нью-Йорк), Ukrainian Cultural Centre (Лос Анджелес), Фестиваль Odessa Batumi, HYBRID (Мадрид) та ін. Ігор Чекачков є Членом УФА (Українська фотографічна альтернатива) та UAPF (Українська асоціація професійних фотографів), Національної спілки фотохудожників України. З 2011 Ігор фокусується на художній фотографії, центральним інтересом якої було тіло людини як ціль політичного контролю у дослідженні меж між публічним та інтимним просторами, а також вплив цифрових алгоритмів на зображення. У 2017 році заснував Академію Фотографії Chekachkov Photo Academy, де є ментором курсу “Сучасна Фотографія”. З 2017 року є викладачем курсу Нульового року у Харківській Школі Архітектури. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну основними темами в його роботі стали питання дому і української ідентичності.


Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page