top of page

Америка В'ячеслава Тарновецького

До вашої уваги фотосерія "Америка" українського вуличного фотографа з Чернівців В'ячеслава Тарновецького, що була знята в Сан-Франциско, США в 1998 році. Частково ці фотографії були продемонстровані на загал в червні 2013 року на однойменній фотовиставці в рамках Міжнародного Фестивалю Візуальної Культури "VIZII" (Київ, Україна) під кураторством Ірини Рузіної.



«Америка» – це серія, в якій автор, звертаючись до кольору, веде традиційні для своєї творчості пошуки метафізичного змісту тривіальних сюжетів закордонного життя. Незважаючи на те, що більшість кадрів дійсно зроблено в США, назва виставки має і символічне значення. За допомогою фотографії Тарновецький робив свої великі і маленькі відкриття про світ, знаходив щось нове в простих речах і ділився своїми знахідками з глядачем. З одного боку, аналітичний метод пізнання давав автору можливість виокремити суттєве із загального потоку, а з іншого – володіючи інтуїтивним сприйняттям, Тарновецький дуже добре відчував момент натискання на спуск затвора. Саме тому його роботи, незважаючи на багатоплановість картин, відрізняються легкістю і підкреслюють ту ефемерну швидкоплинність життя, яку автор через свою фотографію зумів донести до глядача.



В'ячеслав Тарновецький (1945 - 2002, Чернівці) – український вуличний фотограф. У 1971 році отримав диплом фізика-оптика, після чого викладав на кафедрі фізики в Чернівецькому університеті. Учасник групи «Чотирьох», до якої також входили Борис Савельєв, Сергій Лопатюк та Олександр Слюсарєв. Фотографії були опубліковані в фотокнизі видання «Another Russian» (Thames & Hudson, 1986), знаходяться в приватних колекціях та в музеях Франції, США, Німеччини, України, Росії.

635 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page