top of page

Дві кімнати Тараса Бичка

Фотоісторія «Дві кімнати» та однойменна фотокнига українського документального фотографа Тараса Бичка – це історія дитинства, дорослішання та фантазій його двох синів, яку Тарас знімає з 2015 року. Це своєрідний фотощоденник сім'ї фотографа, обмежений простором житла.



Знімати серію «Дві кімнати» Тарас Бичко почав відразу як почав фотографувати у 2015 році. Саме народження сина-первістка мотивувало Тараса взяти в руки фотоапарат, щоб зберегти перші моменти життя сина й зафіксувати, як із кожним новим днем змінюються його внутрішній світ і зовнішній вигляд, як росте і дорослішає. А втім, згодом головною метою стало бажання подарувати вже двом синам не тільки особливі фотографії для сімейного альбому, але й створити однойменну із фотосерією книгу, своєрідне кіно з окремих кадрів з дитячого «минулого», що викликало б не лише ностальгію, але й багато приємних спогадів.



Тарас Бичко намагався відтворити реалії їхнього життя та передати атмосферу дитинства, показати світ синівських ігор, улюблених іграшок, фантазій та емоцій. У фотографуванні вдома присутнє щось казкове, навіть феєричне, є і сюрреалістичні картинки, і милі сценки, а інколи й справжні драми. Потрібно таки багато попрацювати, щоб знайти вдалий ракурс чи принаймні побачити нові деталі в давно «вивченій» квартирі, а це виклик самому собі, це стимул розвиватися, проникати в дитячий світ, уважно спостерігати за синами, бути учасником придуманих ними різних історій і забавок, відчувати їхній свіжий погляд на все те, що нас усіх оточує вдома. Фотоапарат постійно лежить поруч, щоб завжди була можливість відобразити в кадрі повсякдення, захоплення дітей, легкість і неповторність перших років пізнання життя.



"Мені важливо, щоб у кадрі все склалося: вдала композиція, красиве світло, унікальність ситуації; щоб в повному обсязі фотографії розповідали про нашу домівку, передавали настрій, були захопливими. Нині кожен кадр книги «Дві кімнати» – це вже дуже трепетні, багатобарвні й емоційні спогади мої і моїх дітей. Не перестаю дякувати Фотографії за це!" – Тарас Бичко



"Я обмежив простір зйомок двома кімнатами свого помешкання, у якому знаю кожен куточок. Коли іду фотографувати вулицю, велика імовірність того, що отримаю хороший кадр, а вдалий кадр із сімейної серії може не з’являтись протягом декількох тижнів." – ТБ



У 2021 році Тарас Бичко видав фотоісторію "Дві кімнати" у вигляді фотокниги.




Фотографії та дизайн: Тарас Бичко;

Видавець: самвидав;

Мова: українська та англійська;

Обкладинка: тверда;

Кількість сторінок: 92;

Кількість фотографій: 64 + ілюстрації;

Розмір: 21,5x15,5 см.;

Вартість: 1000 грн.;


Тарас Бичко (1987 р.н., Львів) – український фотограф зі Львова, який працює у жанрі документальної та вуличної фотографії. Учасник міжнародного стріт колективу «Little Box Collective» та співзасновник групи «Українська вулична фотографія», діяльність якої спрямована на розвиток і популяризацію вуличної та документальної фотографії в Україні. Амбасадор в Україні бренду Fujifilm. Тарас також є переможцем та фіналістом міжнародних конкурсів Фотограф Року України 2016, Leica street photo, Miami Street Photo Festival, Documentary Family Awards. Публікувався в LFI, Burn Magazine, National Geographic, Lens Culture, Bird in Flight, Reporters., The Village Україна та інших.

718 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page